sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Shaolin dojo tulevaisuuden haasteissa



Kun syksyllä 2013 Shaolin muutti Nahkurinkadulta Linnankadulle, oli jo silloin mielessä muuttuminen tulevaisuuden haasteita vastaavaksi saliksi. Shaolinia perustettaessa oli kaupungin keskuksena vielä Kauppatori sekä Puutori.  Niihin aikoihin jokiranta oli teollisuusaluetta. Tänään on jokirannasta tullut kaupunkilaisten yhteinen paikka, jossa viihdytään ja vietetään aikaa. Shaolin dojo on jokirannassa.
Tammikuussa avataan Shaolin dojon laajennusosa. Mitä se tuo sitten tullessaan? Shaolin dojo astuu ulos  sisäänpäin lämpiävästä budosalista laajempaa palvelua tarjoavaksi hyvinvointikeskukseksi.

Salimme 2. kerroksessa on tatamipohjainen budosali. Uuteen tammikuussa avattavaan 4. kerroksen tilaan tulee puulattiainen harjoitussali, joka voidaan muuntaa kokoustilaksi. Lisäksi saamme tilavan saunatilan, jossa voi rentoutua harjoittelun jälkeen.

Hyvinvointikeskus – Mitä se sitten tarkoittaa


Haluamme tarjota lajiharjoittelijoille monipuolisen mahdollisuuden itsensä kehittämiseen saman talon sisällä. Sen lisäksi haluamme tuoda tämän mahdollisuuden myös satunnaisille vieraille sekä yrityksille.
Shaolinin saleissa tapahtuu seitsemänä päivänä viikossa.  Voit valita itsellesi lajin, josta pidät ja löydät siitä itsellesi haasteita joko omiin tarpeisiisi tai jopa opetustoimintaan ja ammattilaisuuteen asti.  Huippuopetusta meille tuovat Shaolinin omien ammattiopettajien lisäksi myös vierailevat opettajat. Tulemme järjestämään lukuisia viikonloppuseminaareja. Osa niistä on lajien aktiiviharjoittelijoille ja osa taas kenelle tahansa, jota aihe kiinnostaa.

Haluamme olla mukana pitämässä yllä jokaiselle tärkeää kykyä liikkua. Vahva ja joustava keho on tärkeä niin nuorille kuin ikääntyville. Meidän suomalaisten kunto rapistuu ja sen estämiseen tarvitaan mielekästä liikuntaa. Shaolin dojolla voi aloittaa liikkumisen niin rapakuntoisena kuin aktiiviliikkujanakin. Jokaisen lähtötilanne huomioidaan ja hyväkuntoisetkin löytävät uusia haasteita. Vastaavasti huonokuntoinen voi aloittaa ujostelematta huonoa kuntoaan.

Työhyvinvointi on yrityksen voimavara 


Shaolin tarjoaa työpaikoille ja ryhmille mahdollisuuden tulla salillemme hakemaan vaihtelua ja voimavaroja arkeen. Tähän liittyy meille suomalaisille tärkeä elementti sauna. Tarjoamme mahdollisuuden kehittävään harjoitukseen tai koulutukseen ja sen päälle rentouttavaan löylyyn. Shaolinin kokoustilassa voit pitää koulutuksen tai neuvottelun. Siihen voimme lisäksi tarjota mielenkiintoista harjoittelua, jonka jälkeen työnteko on taas helpompaa. Voimme myös ideoida yritysten henkilökunnalle oman harjoituksen säännöllisesti salillamme.

Tuo siis työntekijäsi meille liikkumaan ja sitten saunomaan. Samalla voi tiloissamme pitää vaikka koulutuksen sen sijaan, että aina tyytyisitte siihen työpaikan neuvottelutilaan.

Perinteet velvoittavat



Shaolin dojon periaatteena on olla perinteinen sali ja sitä se tulee olemaan jatkossakin. Haluamme antaa harjoittelijoille ja vierailijoille paikan, jossa ei ole kilpailu tärkeintä vaan henkisen ja fyysisen hyvän minän kehittäminen henkilökohtaisten toiveiden mukaan.
Jos haluamme kokea perinteisen kamppailun  tunnelmaa, on siihen hyvä mahdollisuus Shaolinin lajien kautta. Aikido, karate, kobujutsu, jujutsu, iaido tuovat häivähdyksen vanhaa japanilaista taistelutaitoperinnettä. Jos taas kiinnostaa kiinalaiset kamppailujuuret, voi hakea niitä tai chin tai yi quanin tunneilta.  Indonesiaan meidät vie escrima ja pekiti tirsia. Tärkeintä on kuitenkin harrastaa ja liikkua lajin, josta nauttii, parissa.
Kamppailun lisäksi voimme kehittää mielenhallintaa ja keskittymistä. Tai chin, Mindful Bodyn ja yi quanin lisäksi voimme harjoitella sitä uuden lajimme joogan tunneilla. Asahi on taas suomalaisten liikunnan ammattilaisten kehittämä kehon ja mielenhallinnan harjoitus ja se sopii kaikille.
Voimahankintaa ja kehonhallintaa tuo kahvakuula. Jos taas haluamme ottelutunnelmaa, on mma oikea laji.
Shaolinin lajeissa yhdistyvät kaikki tärkeät osa-alueet: kamppailun taidot, mielenhallinnan tyyneys sekä liikunnan riemu.
Shaolin dojolta löydät kaiken, mitä tarvitset.

Shaolin on turkulaisille tuttu


Shaolin dojo on jo 70-luvun puolivälistä liikuttanut turkulaisia ja tutustuttanut kamppailun maailmaan. Sitä tarjoamme jatkossakin. Päivitämme tarjontaamme ja olemme mukana tämän päivän haasteissa.
Shaolin dojon lajit vahvistavat voimavarojamme, jotta jaksamme elää arjessa. Saamme iloa hyvien ystävien kanssa harjoittelusta sekä Shaolinin perinteikkäästä tunnelmasta.

”Perinteet tekevät dojon”, kuten Ilpo Jalamo sen sanoo ja Ilpon tapaat Shaolin dojolla kuten silloin 70-luvun puolivälissäkin. Me olemme osa perinnettä ja perinteet ovat osa meitä.

Tule mukaan hyvien lajien Shaolinille. Lue lisää lajeistamme www.shaolin.fi

Risto Lehto
Shaolin dojo
Turku Aikikai ry puheenjohtaja